Over mij


Contentspecialist

Ik ben Natascha Roobol en sinds 2010 eigenaar van Roobol Communicatie. Als contentspecialist help ik organisaties de beste content te creëren voor hun websites. Dit doe ik door content te produceren waarbij de behoefte van de gebruiker altijd centraal staat. Hierbij maak ik gebruik van onder andere webstatistieken, zoekwoorden-onderzoek en gebruikersonderzoeken. En werk ik nauw samen met inhoudelijke experts, UX desigers, digitale analisten en ontwikkelteams. Ik beschik over een vlotte schrijfstijl: complexe teksten breng ik terug tot heldere, begrijpelijke en aansprekende online teksten. Uiteraard SEO-proof en volgens richtlijnen voor webtoegankelijkheid.


Online communicatieadvies

Ik adviseer organisaties graag over de kansen en mogelijkheden van online communicatie en draag zorg voor de implementatie en de uitvoering. Ik heb veel affiniteit met de technische kant van online middelen en heb ervaring met het begeleiden van online trajecten. Hierbij schakel ik vlot en met gemak tussen verschillende partijen en hou ik het budget en de deadlines scherp in de gaten .


Opdrachtgevers

Algemeen Nederlands Persbureau, ICTU, provincie Zuid-Holland, ministerie van BZK, ministerie van VROM, CIBG - agentschap van het ministerie van VWS, Ceres projecten – onderdeel van Vestia, Nederlands Vaccin Instituut (NVI), Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), Rijkswaterstaat, Telegraaf Media Groep, Kamer van Koophandel en ministerie van VWS. Op dit moment ben ik ingehuurd door Rijkswaterstaat.


Voor ondernemers

Naast mijn inhuuropdrachten voor bedrijven en overheden, help ik kleine ondernemers met de contentstrategie van hun online kanalen, socialmediabeheer en alle denkbare tekstklussen.


Meer weten? Bekijk mijn LinkedIn-profiel of neem vrijblijvend contact met mij op.